Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Információk a sütikről.
Vizvári Róbert - portugál tolmácsolás, fordítás, nyelvtanítás, idegenvezetés Vizvári Róbert - portugál tolmácsolás, fordítás, nyelvtanítás, idegenvezetés Tolmácsolás Fordítás Nyelvkönyvek Idegenvezetés
portugál tolmácsolás, fordítás, nyelvtanítás, nyelvkönyv, idegenvezetés Tolmácsolás Fordítás Nyelvtanítás Nyelvkönyvek Idegenvezetés
 

Brazília, Fortaleza
Fortaleza
Fortaleza
 
 

Brazília, Fortaleza:

Fortaleza - Ceará állam fővárosa. A Ceará fojó torkolatánál alapították 1726. április 13.-án a portugál Martim Soaeres Moreno százados vezetésével. A város az Egyenlítőtől kb. 500 kilométerre délre, az Atlanti óceán partján fekszik.Az évi átlaghőmérséglet 27 Celsius fok és 1600 mm csapadék esek január és július között. A feljegyzések szerint 300 napsütéses nap van évente. A tenger felől állandóan enyhe, hűsítő szél fúj.
Fortaleza lakossága 2.431.415 fő (2007. évi adat). A város területe: 313 km2.

Modern város, szép tengerparti részekkel és 25 km hosszú homokos tengerpartja van, amelynek legszebb részét praia do futuro-nak hívják. A naplementét az angolok molójá-ról érdemes megszemlélni. Az Iracema szobor, José de Alencar fortalezai költő Iracema indián regény főhősének állít emléket.

A város legszebb épülete a José de Alencar színház. Sok étterem található és kitűnő lehetőségek az esti programokhoz. A város területén hét tó és tíz shopping center van. Érdemes meglátogatni a Kortárs Művészetek múzeumát (Museu de Arte Contemporánea), a Rubebns de Azevedo Planetáriumot, valamint az 1957-től üzemelő Világítótorony múzeumot (Museu do Farol). Augusztusban megrendezik a tutaj (jangada) ünnepét.

1995-től a turizmus jelentős fejlődésen ment keresztül, valamint modernizálódott Fortaleza nemzetközi repülőtere is.